maanantai 9. heinäkuuta 2018

Macaossa järjestettävä International Youth Dance Festival 2018 kutsuu!

Matkauutisia! Lähdemme ensi viikolla edustamaan Suomea Kiinaan Tanssiopisto Vinhan ja Tahdittomat Kansantanssiyhtyeen yhteiskokoonpanolla. Nuorten kansainvälinen tanssifestivaali järjestetään Macaossa joka toinen vuosi. Tänä vuonna tapahtuma tanssitaan 20-26.7.2018 ja se kokoaa yhteen jopa 650 nuorta tanssijaa eri puolelta maailmaa. Osallistujia saapuu niin Euroopasta, Afrikasta, Pohjois-Amerikasta, Oseaniasta kuin Aasiastakin.


Berries kenraaliharjoituksissa Kajaanissa helmikuun alussa (kuva: Saara Mikkola-Ylitolva)


Tanssiopiston ja Nuorisoseuran matkaan tähtäävä yhteisprojekti alkoi viime syksynä tanssija-auditionilla. Myös harjoitukset aloitettiin jo loppusyksystä, vaikka tieto festivaalille mukaan pääsemisestä saatiin vasta keväällä; ryhmät valitaan festivaalille hakuprosessin kautta. Vinhan ja Tahdittomien yhteisessä Macao-kokoonpanossa matkalle lähtee 24 nuorta ja aikuista tanssijaa. Ryhmän opettaja-koreografeina toimivat Vinhan rehtori Saara Mikkola-Ylitolva ja Kansantanssiyhtyeen toiminnanjohtaja Tuomas Mikkola.

Yhteiskokoonpano valittiin kevättalvella myös kansainväliseen Kajaani Dance Uudet Tanssit -koreografiakatselmukseen Berries-teoksella. Esityksestä saatiin hyvää palautetta ja se huomioitiin kunniamaininnalla. Kiinaan viedään Berries-teoksen lisäksi suomalaiseen folklorehenkeen koreografioidut Candyland ja Thousand Lakes -tanssit. Festivaalien aikana tanssijat osallistuvat lisäksi eri maiden workshoppeihin ja paikan päällä harjoiteltaviin yhteisesityksiin.

Päivitämme sekä Tahdittomien että Vinhan blogia matkan ajan; seuraa ja kannusta meitä siis joko tällä sivulla tai Tanssiopisto Vinhan blogissa. Kaukomatkalla on mukava kuulla ääniä myös koto-Suomesta!

Paikallisen Macau Daily Times -lehden ennakkojuttu festivaaleista löytyy allaolevan linkin takaa:

MACAU DAILY TIMES - INT’L YOUTH DANCE FESTIVAL TO KICK OFF WITH 650 DANCERS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti