tiistai 13. elokuuta 2013

Leiriltä Loviisaan ja takaisin


Svartholman merilinnoituksella!

Harjoitusleirin ensimmäinen tanssin- ja ompeluntäyteinen puolikas sekä viikon kruunannut konserttisarja Loviisassa ovat onnellisesti takana päin ja karavaani on karauttanut takaisin Enäjärven idylliin. Ensimmäisen leiriviikon aikana olemme sukeltaneet Vastahako–teoksen maailmaan noin kahdeksantuntisten tanssiharjoitusten ja niitä lomittavan puvustustyön merkeissä. Intensiivinen keskittyminen produktion askeliin, tunnelmiin ja puitteisiin on imaissut mukaansa täydellä voimalla ja teos hioutuu päivä päivältä kirkkaammin kohti lopullista muotoaan. Pienet vastoinkäymiset kuten hikeen liukastuminen, kipeytyvät penikat tai kanssatanssijaan törmääminen eivät juuri haittaa, kun puolentoista kuukauden päässä siintävä Tanssimanian ensi-ilta virittää harjoitustaajuuden ja –motivaation uudelle asteelle.


Harjoitukset käynnissä

Viikonlopun konsertit viehättävässä Loviisassa veivät ryhmän hetkeksi tutumman ohjelmiston pariin sekä tarjosivat raikkaan maisemanvaihdoksen Enä-Sepän aitoilta etelärannikolle ja saaristoon. Kino Marilyn –elokuvateatterin tiloihin rakennetut Tanssin Hehkua –konsertit esittelivät loviisalaisyleisölle läpileikkauksen ryhmän viimeisten vuosien ohjelmistokokonaisuudesta ja sen myötä karttuneesta laaja-alaisesta osaamisesta. Noin tunnin mittaisessa konsertissa kajahtelivat niin karjalaiset rytmit, kansanlaulut kuin perinteinen länsisuomalainen polkantahti. Toista sataa katsojaa kerännyt tapahtuma herätti yleisössään kiinnostusta ja ihastusta ja ryhmä toivotettiin enemmän kuin tervetulleeksi hehkumaan kaupunkiin toistekin. Esiintymisten lomassa pääsimme rentoutumaan saunoen, paljussa lillutellen sekä veneretkellä jylhään Svartholman linnoitussaareen. Kiitämme avoimesta ja lämpimästä vastaanotosta, korvaamattomasta talkooavusta ja tuesta sekä aurinkoisesta säästä!

Ida-veneen kyydissä


Leirin loppupuoliskon aikana on tarkoitus syventyä nyt jo kokonaan kasassa olevaan teosmateriaaliin; upottaa askeleet syvälle selkärankaan ja siirtyä aistimaan yhdessä tanssin tuntua ja tunnelmaa. Ensimmäisten läpimenojen myötä astumme harjoitus- ja rakentumisvaiheesta kohti esityksellistä muotoa. Jännittävät ja kutkuttavat viimeiset päivät alkakoot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti