lauantai 6. lokakuuta 2012

Ryhmänjohtajan kynästä

Folkloriada 2012 -festivaalin ensimmäiset päivät ovat tarjonneet kulttuurien kohtaamista tapahtumaa varten rakennetulla 3,4 km² festivaalialueella: suuria ja pieniä esiintymislavoja, paljon yleisöä ja aurinkoisen lämpimiä alkusyksyn päiviä, päivälämpötilojen noustessa toistuvasti +24 asteeseen.

Alkuosa päivittäisestä buffet-pöydästämme

Festivaali kokoaa yhteen kulttuuriperinnettään esittäviä ryhmiä 43:sta maasta ja kaikkiaan esiintyjiä on noin 1000. Tuloina tapahtuman vaikutus alueen talouteen on arviolta 104 miljoonaa euroa ja neljän vuoden välein järjestettävä festivaali on kiistämättä maailman suurin folklorefestivaali. Folkloriada 2012 on siis taloudellisesti merkittävä tapahtuma, mutta se on sitä ennenkaikkea maailman kulttuuriperinteen esittämisen ja säilymisen kannalta. Uniikit ja virtuoosimaiset, perinteiset ja kokeilevammat esitykset tanssivat, soivat ja laulavat kaksi viikkoa vierekkäin. Ryhmämme monipuolisesta ohjelmistosta on ollut helppo löytää sopiva esitys jokaiseen tilanteeseen, esimerkiksi perinteinen Kylän kosijat, tanssiteatteriteos Hukka, karjalainen perinne ja tietysti suomalainen polkka ovat osoittaneet paikkansa ohjelmistossa.

Polkkaa Korean yössä

Hukka päälavalla

Ensimmäinen viikko päättyy ryhmämme osalta esiintymisiin festivaalialueen ulkopuolella ja pisimmällä käymme neljän tunnin ajomatkan päässä Etelä-Korean itärannikolla sijaitsevassa Sokchon kaupungissa.

-Tuomas Mikkola

Tahdittomasti tornissa!

1 kommentti:

  1. Ihana nähdä teitä, iloisia suomalaisia siellä aurinkoisessa maailmassa.
    t. Vilhelmiinan kotiväki

    VastaaPoista