maanantai 14. kesäkuuta 2010

Tahdittomat Tanzkette Thülen ja Pispalan jälkilöylyissä


Tanhutaistosta kirposi voitto kotiin! Kuvassa Tahdittomat finaalissa (Kuva: Dima Tsvetkov)

Kesäkuun ensimmäinen viikko oli yhtä pyöritystä ystävyysryhmämme Tanzkette Thülen, Vallanpuijari-konsertin ja Pispalan Sottiisin viedessä jokaisen liikenevän sekunnin. Viikko oli hektisyydestään huolimatta erittäin onnistunut ja muistorikas!


Saksalaisia ystäviämme ehdimme tutustuttaa Lounais- Hämeen nähtävyyksiin, muun muassa piipahdimme patikoimassa Tammelan Torronsuon kansallispuistossa sekä tutustuimme suomalaiseen maatalouselämään Jokioisten Elonkierrossa.
Saunotimme heitä niin tavallisissa saunoissa kuin savusaunassakin unohtamatta suomalaisia vihta- ja järviperinteitä.

He saivat valmistaa mämmiä vanhan reseptin mukaan ja askarrella tuohiset tuokkoset, joissa tämä pääsiäisenä paremmin tunnettu herkku lopulta paistettiin. Kolmen päivän jääkaapissa odottelun jälkeen mämmi oli valmista ja vielä ennen heidän kotimatkaansa sunnuntaina 13.6. pääsimme sitä maistelemaan: ja tottahan se hyvältä maistui!


Torronsuon kansallispuiston pitkospuilla (Kuva: Tuija Vähämäki)


Pispalan Sottiisiin suuntasimme 10.6. jossa heti torstaina myös kisasimme Tanhutaiston finaalissa. Pakollisessa osuudessa esitimme Ruot
sinkatrillin Sahalahdelta ja vapaassa osuudessa Tanhuräpin, jonka koreografiasta ja ohjauksesta vastasi Saara Mikkola yhdessä ryhmän kanssa ja musiikista ja sanoituksesta Juho Itä yhdessä Tahdikkaat-yhtyeen kanssa. Tuomaristolta irtosi huikeat pisteet: 12+12+10! Eikä yleisökään säästellyt äänihuuliaan kilpailun yleisöäänestyksen desibelimittauksen kohdalla.

Perjantaista sunnuntaihin sekä Tanzkette Thüle että Tahdittomat esiintyivät eri puolella Tamperetta festareiden yhteydessä. Lauantaina 12.6. Hällä-näyttämö täyttyi ääriään myöten täyteen, ja kymmeniä ihmisiä jäi vielä ulkopuolellekin. Hällässä Tahdittomat esiintyi Jalalla koreasti-konsertissa yhdessä tamperelaisen Sorokoskan ja rovaniemeläisen Siepakat-tanssiryhmän kanssa. Tahdittomat esitti Jouni Prittisen koreografioiman ja Hannu Kellan säveltämän Aaveissa-teoksen, joka on kerännyt paljon kiitosta Loimaalla 8.6. saaneen ensi-iltansa jälkeen.

Tahdittomien lapsiryhmistä Viima ja Jatuli osallistuivat yhtiesohjelmiin yhdessä muutamien aikuistanssijoiden kanssa, joten liikkellä oltiin pienestä seurastamme yli viidenkymmenen hengen voimin! Suuret kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille, kannustaneille ja hengessä mukana eläneille joukoille! Jäi hyvä mieli ja hymy huulille!

Voitonhuumaa! (Kuva: Dima Tsvetkov)


Seuraavan kerran voit nähdä Tahdittomat esiintymässä Tammelassa Saaren juhannusjuhlilla perjantaina 25.6. Be there!

1 kommentti:

  1. Hieno homma tyypit! Onnea kaikille kovasti!
    Voin vaan kuvitella tota fiilistä viimeisessä kuvassa :)

    -Jenna

    VastaaPoista