perjantai 6. tammikuuta 2012

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta 2011 kaikille kanssatanssijoille, tukijoille ja kannustajillemme. Matkaa on ollut hyvä taivaltaa yhdessä, jatketaan vieretysten tanssin ja soiton tahdissa tulevakin vuosi! Nyt on aika laittaa vipinää kalenteriin alkavan vuoden 2012 osalta; kun Tahdittomat matkaa Suomessa ja maailmalla, hyppää mukaan käsikynkkään!

Tuomas Mikkolan koreografioima duetto Kaksilo kilpailee Kajaani Tanssii -tapahtuman kansainvälisen Uudet tanssit -koreografiakatselmuksen finaalissa. Tanssijoina Elina Vaittinen ja Juhani Koivisto Tahdittomat edustuksesta. Katselmus järjestetään 21. kerran 3.-5.2. Kajaanissa.

Alkuvuodesta Tahdittomat edustus tuo ensi-iltaan yhdessä Tradikaali-yhtyeen kanssa Osa onnesta -teoksen Forssan teatteritalolle 17.-18.3. Koreografiasta vastaa Saara Mikkola-Ylitolva, sävellyksestä ja sovituksesta Maija Kauhanen ja Tradikaali. Esityksessä nähdään ja kuullaan tunnelmia 1900 -luvun alun Hämeestä, jolloin kapina ja sisällissota koettelivat itsenäistyvää Suomea. Hetkiä käsitellään nykykansantanssin ja -musiikin vahvoin ottein.

Kesällä järjestettävä suomalaisvirolainen kansantanssi ja -musiikkitapahtuma Tanssipidot 2012 kerää noin 5000 tanssija, laulajaa ja soittajaa Tampereelle Ratinan Stadionille. Festivaaliviikko huipentuu sunnuntaina 17.6. Velisinfonia -esitykseen, johon myös Tahdittomat osallistuvat. Velisinfonian keskiössä on kahden nuoren miehen tarina, ja mitäpä olisivat miehet ilman ihania naisia, ja suomalaisuus ilman tangoa tahi saunaa. Tanssipidot on yksi vuoden 2012 merkittävimmistä kulttuuritapahtumista.

Yhdysvallat 2011
Heinäkuussa järjestettävän Kaustinen Folk Music Festivalin maakuntateemana on Häme. Tahdittomat löydät tänä vuonna näiltä maailmanmusiikin festivaaleilta, jotka ajoittuvat ajalle 9.-15.7. Kaustinen on satojen kansansoittajien ja -tanssijoiden kunta, se on voimaa ja uutta luovaa perinnettä. Näitäkään juhlia ei kannata jättää välistä!

Matka jatkuu syksyllä lokakuussa kohti Etelä-Koreaa ja Folkloriada 2012 -festivaalia, jonne Tahdittomat edustus ja Tradikaali on hakuprosessin kautta valittu edustamaan Suomea. Folkloriada on CIOFF-organisaation päätapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein. Edustustanssiryhmän lisäksi Koreaan matkustaa nuorisoseuran 13-16-vuotiaiden Junioriryhmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti